Čia visuomet rasite tikrai gerų idėjų, kaip dovanomis pradžiuginti artimą, ir kaip kiekvieną šventę paversti nepamirštama!

Gimtadienio patiekalai: jubiliatui jūsų keptas jogurtinis tortas

Gimtadienio patiekalai: jubiliatui jūsų keptas jogurtinis tortas

Jubiliatą nustebinti galite ne tik rankų darbo dovanomis ar iš anksto kruopščiai suplanuota kelione į pajūrį. Plačią šypseną neabejotinai išspausite jei į šventę ateisite su jūsų pačių pagamintu tortu. Kad nereikėtų sukti galvos nuo ko pradėti, padėsime išsirinkti patį pačiausią receptą. Pradėjome nuo straipsnio apie gimtadienio patiekalus bendrai, o tęsiame rekomenduodami kaip pagaminti jogurtinį tortą.

Pradėkime nuo pasitikrinimo ką turime savo šaldytuvo ir virtuvės spintelių lentynose, o jei kažko nerasite – su sąrašu lėkite iki parduotuvės. Į užrašinę jau dabar galite žymėtis ingredientus.

gimtadienio patiekalai

Torto biskvitui reikės:

  • 180 gramų miltų;
  • 100 gramų sviesto ir lygiai tiek pat mililitrų pieno;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • pusės indelio kondensuoto pieno;
  • ir citrinos žievelės.

Jogurto kremą gaminsime iš:

  • pusės indelio kondensuoto pieno;
  • 400 gramų braškių ir tokio pat kiekio jogurto;
  • 100 mililitrų vandens;
  • 3 šaukštelių želatinos ir citrinų sulčių (pagal skonį).

Greitas biskvito paruošimas – gimtadienio patiekalai

gimtadienio patiekalaiJei pasirūpinote visais reikiamais ingredientais, imkitės darbo. Įjunkite orkaitę ir palikite kol įkais iki 180 laipsnių temperatūros. Kol orkaitė šyla, pasiruoškite biskvito tešlą.

Sviestą išlydykite ant silpnos ugnies, o jam ištirpus ant viršaus supilkite pieną. Vėliau šią masę maišykite su kondensuotu pienu. Viską išplakite, o kad tortas įgautų ypatingo skonio – įtarkuokite citrinos žievelę.

Kepimo miltelius ir miltus sumaišykite ir pilkite į skystą masę.

Biskvitas beveik baigtas, telieka pasiruoštą mišinį supilti į formelę ir pusvalandį kepti. Kol torto padas kepa, paruoškime jogurtinį įdarą.

Jogurtas su braškėmis ir kondensuotu pienu

gimtadienio patiekalaiPasiruoškite vandens indą ir jame mirkykite želatiną, kai ji išbrinks pašildykite indą karštame vandenyje.

Sutrinkite braškes, į masę supilkite likusį kondensuotą pieną, o maišydami įdėkite želatinos.

Tortą puoškite vaisiais ir tuo ką mėgsta jubiliatas

gimtadienio patiekalaiPerpjaukite ir sutepkite biskvitą jogurtu. Pasitelkite savo fantaziją ir nebijokite suteikti tortui įmantrios formos ar papuošti jo vaisiais. Jei žinote, kad jubiliatas labai mėgsta kokosą, priberkite jo drožlių ant torto viršaus.

Viskas, jūsų saldi dovana pagaminta, dėkite ją į šaldytuvą ir laukite kol sustings. Kai masė tvirtai laikysis, dailiai įpakuokite ir judėkite į gimtadienį. Dovanodami nepamirškite priminti, kad šį desertą gaminote savo rankomis. Paragavę šio deserto žmonės beveik visada paprašo recepto.

Facebook komentarai

Turite ką pasakyti? Pirmyn!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.