Čia visuomet rasite tikrai gerų idėjų, kaip dovanomis pradžiuginti artimą, ir kaip kiekvieną šventę paversti nepamirštama!

IŠBANDYTA EKSPERTO: Kibinų gamybos pamoka Trakuose

IŠBANDYTA EKSPERTO: Kibinų gamybos pamoka Trakuose

Prasidėjus kibinų gaminimo pamokai, mus aprūpino prijuostėmis ir kepuraitėmis. Gaminome šešis kibinus su jautiena. Virėja viską labai aiškiai ir maloniai paaiškino, ką ir kaip reikia daryti. Išmokome užlankstyti kibinų kraštus – tai nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Be to, sužinojome kibinų rūšis, gaminimo ypatumus bei ingridientus gaminant pagal karaimų tradicijas. Restorano meniu taip pat pateikiama tik tai, ką valgo karaimai – pagal tikras jų tradicijas.

Kibinų kepimas užtrunka tik 15 min. Tačiau, kad laikas neprailgtų padavėja atnešė paskanauti keturis jų pagamintus, kitos rūšies kibinus su aviena. Be to, ant stalo buvo patiekta karaimų tradicinės salotos, sultinys, marinuoti agurkai bei duona. Sulaukę savo gamintų kibinų jau jautėmės sotūs ir be galo skaniai pavalgę. Todėl likusius kibinus galėjome pasiimti išsinešimui. Tačiau vaišės tuo dar nesibaigė. Mus pavaišino pyragėliu bei pasiūlė išgerti kavos ar arbatos.

Kitą vertus, procedūrą sudarė tik tešlos kočiojimas, mėsos įdėjimas ir kraštų užlankstimas. Norėjosi, kad būtų suteikta galimybė daugiau prisidėti prie kibinų pagaminimo. Suprantama, kad tešlos gaminimui reikia laiko iškilti, bet būtų buvę įdomu.

REGISTRACIJA
Registruojantis susitariau greitai ir be jokių nesklandumų. Nors pramogą norėjau išbandyti savaitgalį, bet administratorė, norėdama, kad kibinų gaminimu dviese pasimėgautume ramiai, maloniai rekomendavo pasirinkti kitą dieną. Maloniai nuteikė rūpinimasis ir noras suteikti paslaugą, kiek galima geriausiai, kad praleistas laikas būtų įsimintinas.

PASLAUGOS VIETA
Restoraną „Kybynlar“ surasti buvo nesudėtinga. Problemų buvo ieškant nemokamos stovėjimo aikštelės automobiliui. Deja visos stovėjimo aikštelės – mokamos.

Įėjus į restoraną pasitiko maloni padavėja bei rami karaimų muzika. Labai patiko tai, kad skambanti išskirtinė muzika bei restorano interjero detalės atspindėjo karaimų tautą bei kultūrą. Visa tai kuria labai jaukią, nekasdienišką atmosferą.

PATARIMAI:

  • Kas nemėgsta gaminti valgio, neturėtų išsigąsti šios pramogos. Gaminimo nėra daug, bet skanūs ir sotūs įspūdžiai garantuojami.
  • Norint pasimėgauti dvejais dalykais iš karto: tiek kibinų gaminimu, tiek Trakų grožiu, apžiūrėti Trakų pilį ir muziejus, reikėtų pasirinkti bet kokią dieną išskyrus pirmadienį ir antradienį. Pirmadieniais nedirba Trakų pilis, o pirmadieniais ir antradieniais nedirba karaimų etnografinė ekspozicija.
  • Norint paragauti kitokios rūšies kibinų, perkant šią pramogą, pasiteirauti administratorės apie galimybę pasirinkti kibinų rūšį. Kibinų yra įvairių – su aviena, jautiena, vištiena bei varške ir špinatais.
  • Atvykite nieko nevalgę. Kibinai labai sotūs, o jų užteks ir išsinešimui – grįžę pavaišinsite artimuosius.

NEPATIKO:

  • Gaminimo procedūrą sudarė tik tešlos iškočiojimas, mėsos įdėjimas ir kraštų užlankstymas.
  • Mažos ir mokamos artimiausios automobilių stovėjimo aikštelės.

PATIKO:

  • Rūpinimasis ir noras suteikti paslaugą, kiek gali geriausiai, kad praleistas laikas būtų pats įsimintiniausias.
  • Rami, jauki atmosfera.
  • Kavinės aplinka atspindėjo karaimų tradicijas ir kultūrą. Muzika, interjero detalės, padavėjų apranga – viskas suderinta.
  • Galimybė paragauti dviejų rūšių kibinus.
  • Be galo skanūs ir sotūs kibinai.
  • Sočios vaišės.
  • Supažindinimas su įdomiomis karaimų tradicijomis bei kibinų valgymo ypatumais.
Dovaną išbandė Alvydas Chomentauskas
Ir jūs norite išbandyti šią dovaną? Pasiūlymą rasite ČIA.

Facebook komentarai

Turite ką pasakyti? Pirmyn!